Проекција на Средношколска видео лектира и Конкурс за есеј

Проекција на Средношколска видео лектира и Конкурс за есеј

Драги пријатели на мудрата мисла и убавите подвижни слики, мерак ни е да ви соопштиме дека и оваа година Филозофскиот Филмски Фестивал ќе ја задржи традицијата од минатите години. Своето најново, 8-мо издание ќе го отвориме со Едукативната програма (ЕП) на ФФФ – проекцијата на т.н. Средношколска видео лектира, сегмент од ЕП наменет за средношколците од Република Македонија. Соработката во овој сегмент годинава ја чинат Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје,…

Read More

НОВ ПОВИК ЗА ФИЛМОВИ – ФФФ 2018

НОВ ПОВИК ЗА ФИЛМОВИ – ФФФ 2018

НОВИОТ ПОВИК ЗА ФИЛМОВИ на 8. Филозофски Филмски Фестивал е отворен! Повеќе информации околу Повикот, како и можност да го пријавите вашиот долгометражен или краткометражен филм инспириран од филозофоска идеја или којшто поттикнува филозофска рефлексија, можете да најдете тука. Крајниот рок за поднесување на филмовите е 15-ти декември 2017. Ќе бидат разгледувани само филмовите што ги задоволуваат двата критериуми, уметнички квалитет и филозофска податливост и релевантност. Ако имате дополнителни прашања околу Повикот, слободно пишете ни на: filozofskifilmskifestival@gmail.com….

Read More
1 2